کد خبر 245014
تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۳

با قرار گرفتن نام ایران در میان 10 کشور تولید کننده گازهای گلخانه‌ ای، محققان کشور در قالب طرح ملی تلاش می‌کنند روزانه 120 میلیون تن سوخت پاک را از میکروآلگ‌های ساکن آب‌های شور خلیج فارس تولیدکنند.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، تثبیت و کاهش تولید دی اکسید کربن CO2 یکی از مهمترین چالش های توسعه فناوری است که به دلیل مشکلات ناشی از گرم شدن زمین و تغییرات آب و هوا در جهان ایجاد می‌شود. از این رو تلاش کلیه کشورها در جهت کاهش تراکم آن و استفاده از سوخت‌های سازگار با محیط زیست است.

بر اساس گزارش سال 2011 آژانس بین المللی انرژی، ایران در سال 2009 در رتبه هفتم در میان 10 کشور تولید کننده دو سوم گازهای گلخانه‌ای قرار گرفته که سالیانه 10 گیگاتن دی اکسید کربن تولید می‌کند.

در این سال تولید جهانی دی اکسید کربن 29 گیگا تن گزارش شده است که از این مقدار سهم ایران 5 هزار و 332 میلیون تن دی اکسید کربن و به ازای هر کیلو وات ساعت تولید برق، تولید 3 هزار و 355 گرم دی اکسید کربن را دارد.

این گزارش همچنین تاکید دارد بیشترین تولید دی اکسید کربن به نیروگاه های برق و حرارتی با 41 درصد تعلق دارد و پس از آن به ترتیب سیستم‌های حمل و نقل با 23 درصد و صنایع 20 درصد قرار می‌گیرد.

از این رو به منظور کاهش تولید دی اکسید کربن تولید بیودیزل و سوخت پاک از میکروآلگ‌ها و مواد دارویی و بهداشتی از آنها به عنوان طرح ملی تعریف و اجرای آن برعهده سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران قرار گرفت.

میکروآلگ‌ها میکروارگانیسم‌های فتوسنتیک هستند که با استفاده از انرژی خورشید، آب و دی اکسید کربن توده سلولی را می سازند و می توانند در مجاورت مناطق صنعتی کشت شوند و خروجی کربن دی اکسید صنایع برای کشت و پرورش آنها استفاده شود.

برخی از میکروآلگ‌ها تولید روغن می کنند که گاهی تا 70 درصد وزن خشک آنها را تشکیل می دهند مقدار روغن در بیوماس دانه های روغنی 5 درصد است. علاوه بر این روغن میکروآلگ قابلیت تبدیل شدن به Kerosene ماده اولیه سوخت موتور جت را دارد. جت 8 درصد تولید جهانی سوخت فسیلی را مصرف می‌کند.

سواحل دریا در مناطق گرم و شور که برای کشاورزی متناسب نیست بهترین شرایط رشد برای میکروآلگ‌ها است.

این طرح با حمایت مالی وزارت صنعت، معدن و تجارت در مقیاس پایلوت در 11 بیوراکتور با ظرفیت 200 تا 25000 لیتر اجرایی شد و نتایج به دست آمده از فاز پایلوت نشان می‌دهد که توان کشت میکروآلگ‌های جدا شده از خلیج فارس در سیستم‌های باز و تولید 200 تن بیوماس و 100 هزار لیتر بیودیزل با استفاده از آب دریا در کشور وجود دارد.  

استفاده مستقیم از روغن خام میکرو آلگ به جای نفت در زیر ساخت‌های موجود در پالایشگاه‌ها و تولید سوخت‌های با افزوده دیزل با کیفیت عالی از جمله مزایای تولید بیو دیزل از میکرو آلگ‌ها است.

بر اساس نتایج کشت میکرو آلگ جدا شده از خلیج فارس در راکتورهای 25000 لیتری پایلوت، با توسعه طرح در مقیاس هزار هکتار در دهکده دانایی خلیج فارس، تولید 120 میلیوت لیتر در سال و معادل 1500 بشکه روغن میکرو آلگ در روز قابل دستیابی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس